Kaspersky authenticiteit domein garanderen Microsoft Edge

Kaspersky geeft de melding “Kan de authenticiteit van het domein niet garanderen waarmee een verbinding is gemaakt”. De oplossing die ik hierbij geef is als deze melding specifiek voorkomt bij Microsoft Edge. De melding kan ook bij het starten van Google Chrome voorkomen, de oplossing is hetzelfde. De melding kan ook voorkomen als de mail via Outlook wordt gestart. Daar heb ik ook een korte handleiding voor geschreven.

Wat is het probleem

Bij het openen van een website kan het programma een probleem melden bij het controleren van het certificaat, waarbij de berichten “Uw verbinding is niet beveiligd” of “De authenticiteit van het domein dat voor een gecodeerde verbinding wordt gebruikt, kan niet met zekerheid worden vastgesteld” worden weergegeven.

Wat kan een mogelijke oorzaak zijn

De website kán onveilig zijn, de inloggegevens en andere informatie kunnen door criminelen worden gestolen. Dus als je niet zeker weet dat de website te vertrouwen is raad ik af een dergelijke website te openen.

Als je de standaardinstellingen voor het scannen van gecodeerde verbindingen hebt gewijzigd, kan je dit bericht te zien krijgen wanneer je werkt met programma’s die op uw computer zijn geïnstalleerd. Om dit te voorkomen, herstel je de standaardinstellingen voor het scannen van versleutelde verbindingen.

Als je niet twijfelt aan de veiligheid van de websites die u bezoekt, doe dan onderstaand kan je de website toevoegen aan de lijst van uitzonderingen. Of schakel het scannen van gecodeerde verbindingen tijdelijk uit.

Oplossing

  1. Open het Kaspersky programma
  2. Klik linksonder op het tandwiel pictogram van ‘Instellingen’
  3. Klik links op ‘Extra’ en rechts op ‘Dreigingen en uitzonderingen’
  4. Klik op ‘Vertrouwde programma’s opgeven’, klik vervolgens op ‘Edge’ msedge.exe (of ‘Google Chrome’ chrome.exe) in de lijst en klik op ‘Volgende’
  5. Zet een vinkje bij ‘Scan niet al het verkeer’
  6. Klik nu op de groene zin ‘Scan niet al het verkeer’ en zet de optie over naar ‘Scan geen versleuteld verkeer’
  7. Zet nu een vinkje bij ‘Alleen voor opgegeven poorten:’ en vul in het veld daaronder het volgende in: 8009, 8008
  8. Klik nu op ‘Opslaan’
  9. Herstart de computer